ofds logo latest

Sjøstrand

Skjermbilde 2017-03-02 kl. 16.36.37Adresse: Sjøstrandveien

Parkering: Ja

Nivå: Lett

Dypbde: 0 til 20m. Noen steder kan du finne 30m

Type bunn: Mudder, sand

Farer: Båttrafikk

Toalett: Ja

 

 

 

 

 

 

Sjøstrand er vel kanskje et av de stedene vi dykker mest på, da det er veldig greit å kjøre grunnkurs her. Slak og fin bunn nedover og mange fine vegger. Også her har du mange forskjellige ruter å ta.

Det ene alternativet er å gå utifra stranda. Her må du svømme et stykke for å finne dybde/vegger og er for det meste bare grums og mudderbunn, så ikke en rute vi ofte pleier å ta.

Alternativ to er å gå ut fra bryggen til venstre på kartet over og her er det vi bruker mest å dra ut ifra. Her så har du en plattform under vann på ca 5m dybde litt til venstre for brygga. Fra denne kan du enten svømme bittelitt på skrått nedover til venstre og du kommer da til en stor vegg. Begynner på ca 10m og kan følges nedover til ca 20ish meter. Veldig fin og enkel rute!

Ellers kan du også dra rett ut for plattingen på bunnen til du kommer til en kabel på ca 10meter. Følg den litt bortover til venstre og du finner straks en line. Den går i en stor sirkel rundt en fjellvegg vi kaller tunge. Denne tar ca 20-25 minutter så pass på å følge med på luften! Linen skal ikke gå under 18m, men mulig den har falt litt, så pass på dybden også.
Ny line vil snart bli lagt ut, denne gangen fra plattingen er det rykter om!

Alternativ tre er å dykke fra stupetårnet til høyre på kartet over. Svøm rett ut derifra og du kommer også til en vegg som er veldig fin å dykke på. Her er det letteste stedet å dykke på om du vil under 22-23 meter!

 

Ting å se under vann her er hummer, stor fisk, anemoner, nakensnegler, pyntekrabbe, buskesnegler, stooore sjøstjerner og ikke minst HAIEN! På sjøstrand bor det nemlig 2-3 småflekkete rødhaier! Den ene vet vi trives veldig godt på første veggen på alternativ to og de andre gjerne under stupebrettet og vanntrampolinen nær stranden. Haien er ikke farlig, men ikke ta på den, da de kan bite!

Parker gjerne på parkeringsplassen oppforbi stranda når dere skal ut å dykke. Parkerer du ved på brygga, så kan det fort være du får bot, spesielt da om sommeren!

 

Bilder tatt under vann på sjøstrand:

11428123_10204108324283820_1434664572078519389_o(Småflekket rødhai)
IMG_0183IMG_0191

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0047