Saltstraumen

Dykking i Saltstraumen er garantert et av de kuleste dykkestedene i Norge, om ikke det kuleste! Dykking i Saltstraumen byr på fargerike vegger, spennende formasjoner, unikt undervannsliv og heftige strømdykk. Et paradis for undervannsfotografer. Vi har ihvertfall ikke sett så mye liv og store fiskestimer noen andre steder her i Norge enn nettopp her. Grunnen til dette unike og mangfoldige marine livet er nettopp strømmene. Når vannet strømmer gjennom det trange og grunne sundet på vei inn og ut av fjorden, tar dette med seg næringsstoffer fra dypet.

Strømmen kan komme opp i 26 knop og er verdens sterkeste tidevannsstrøm. Dette er utrolig spennende, men med så sterke strømmer og store dybder, gjør dette det også krevende å dykke her. Det finnes dykkesteder hvor alle kan dykke, men for å oppleve de storslagne strømdykkene, må du ha en del erfaring, god oppdriftskontroll og være komfortabel med å dykke i tørrdrakt. Vi anbefaler ingen å hoppe uti strømmen uten å ha snakket med det lokale dykkesentere eller guider!

Sikten er vanligvis veldig god, spesielt i begynnelsen og slutten av sesongen. I februar/mars og september/oktober kan den være opp til 30 – 40 meter. På sommeren varierer sikten noe, men da er den marine faunaen i full blomstring, med tykke friske tare skoger og anemoner i alle regnbuens farger.

Vi holder tur opp dit minst en gang i året, men ønsker du å dra opp utenfor dette, kan du lese mer om dykkecampen / diverestorten dems HER, samt se litt flere bilder tatt herifra. I campen har de noen utrolig koselige hytter/leiligheter å bo i, og noen utrolig flinke og erfarne guider!

 

Vi har litt dårlig med bilder herifra, men Morten har tatt et par bilder av sine favoritter her oppe, nemlig steinbitten!! For flere bilder, kan du se HER