Kalender- og julegaver til barna

Her kommer noen tips om utstyr og aktiviteter til barn som gir gode opplevelser i vannet.

Perfekte julegaver eller kalendegaver til barn allerede fra 3 år.

Barn er glad i vann. Bading, krabbefisking og utforsking av livet i fjæra er morsomt fra de så vidt kan gå.  Med litt tilpasset utstyr blir vannaktivitetene enda morsommere, og plutselig har du en liten dykker.

Fra 3 år:

Marea JR Mask

Det er kjempegøy å kunne se under vann og studere krabber og småfisk i vannkanten.  Et godt gavetips er en barne dykkermaske av god kvalitet. Vi har masker til barn fra 3 års alderen og i ulike størrelser frem til man kan bruke «voksenmaske». Dette er masker med god og myk silikon, tilpasset barneansiktet.

 

 

Et annet gavetips er badesko og svømmeføtter. Beskytt barnefoten fra skarpe skjell og steiner med badesko, og gi barnet følelsen av å bevege seg mer effektivt i vannet med lette myke svømmeføtter. Vi har badesko ned til størrelse 28 og Palau svømmeføtter fra størrelse 29.

 

 

Bruk av snorkel anbefales ikke for de aller yngste. Dette fordi de ikke alltid har lungekapasitet til å kvitte seg med co2 fra snorkelrøret. Men fra 7- 8 års alderen kan barna begynne å bruke en barnesnorkel som har et litt tynnere rør enn en snorkel til voksne og er tilpasset barnas lungekapasitet,

 

Kurs for de minste

Fra 8 år kan vi tilby Bubblemaker i basseng. Kjempemorsom opplevelse hvor de får prøve seg med fullt dykkerutstyr i bassenget vårt. Det er lagt opp til mange spennende og morsomme AquaMissions som gradvis utvikler ferdighetene under vann. Så er man klar for Seal Team med enn flere spennende dykk.

 

Fra fylte 10 år kan man ta Padi Open Water Diver kurs.
Noen 10 åringer er bare superklare for å begynne å dykke, og er flinke og ansvarsfulle i vannet. Vi har lang erfaring med å ha juniordykkere på kurs, og har også kursutstyr som er tilpasset barn.  For at de skal ha en god oplevelse anbefaler vi at de tar kurs på sommeren når det er varmere i vannet.  Vi anbefaler også at de får kursmaterialet i god tid, og kan se filmen og lese på forhånd. Et julegavetips til en vannglad 10 åring kan være Open Water Diver kurs i juni, men med bokpakke og film under juletreet sånn at han eller hun kan begynne å glede seg.