ofds logo latest

Bli med til Truk Lagoon 30 oktober -12 november 2017

Er du interessert i vrakdykking er dette en tur du skal unne deg. Bli med OFDS og reiseleder Heidemarie Nordahl til Truk Lagoon og verdens mest heftige vrakdykking.. Chuuk (tidligere kjent som Truk eller Truk Lagoon) er en av 4 stater som sammen utgjør det selvstendige landet Føderasjonen av Mikronesiske Stater. Fra 1896 til 1944 var denne lille delen av Stillehavet okkupert av Spania, Tyskland og Japan. Den 17 & 18 februar 1944 angrep USA den Japanske flåten som var oppankret i Truk lagunen og i løpet av denne korte perioden ble hele 45 krigsskip senket og mer enn 250 fly ødelagt på bakken og resten er historie.

Dag 1 (30/10/17): Avreise fra Skandinavia
Avreise fra Skandinavia via Doha til Manila med Qatar Airways

Dag 2 (31/10/17): Ankomst Manila og videre til Guam
Vi ankommer Manila om kvelden fra Doha og får ca 6 timer å vente før det er fatt på nok en nattflygning til Guam,

Dag 3 (1/11/17): Guam til Chuuk
Vi nærmer oss målet og lander på Guam tidlig på morgenen og videre forbindelse til Chuuk. Etter nærmere 3 døgn på reisefot er vi endelig fremme på denne legendariske øygruppen i Mikronesia. Vi har ingen planlagte aktiviteter denne dagen og kan samle krefter til starten på vår maraton dykkeopplevelse på noen av de mest attraktive og kjente vrakene fra den 2. verdenskrig.
Overnatting Blue Lagoon Dive Resort

Dag 4 – 12 (2-10/11/17): Chuuk
Endelig starter eventyret og vi har tilsammen 274 dykk inkludert i pakken. Chuuk med sine enorme lagune er et mekka for vrakdykkere og er uten tvil verdens beste destinasjon for dykkere med fokus på vrakdykk. Her venter over 50 skip mer eller mindre delvis intakte. Chuuks historiske minnesmerker finnes ikke bare under vann men på land finner du også gamle rullebaner, kommando sentraler og andre bygninger fra denne viktige epoken i Chuuks historie. Overnatting Blue Lagoon Dive Resort.

Noen av de mer berømte vrakene som vi skal besøke under oppholdet på Chuuk kan vi bl.a nervne følgende:

Fujikawa Maru
Dypde: 9-34m
Denne båten sitter rett på bunnen og vraket starter fra ca 9m fra bakre mast som er synlig fra overflaten.Skipets lasterom inneholder alt fra skjell, maskingevær og flyvinger til en hel japansk zero flyskrog.

Yamagiri Maru
Dypde: 15-34m
Kraftig korallvekst dekorerer skipets hekk (inkludert en gigantisk rosa anemone, store tønnesvamper. Skipet ligger på babord side hvor du kan se bl.a et liten kanon. De fleste svømmer rett til lasterom #5 hvor du kan se store mengder ammunisjon. Dykket er preget av mye silt i lasterommet og området ligger på ca 33m)

Sankisan Maru
Dybde: 1-27m
Lasterom #1 inneholder store mengder ammunisjon og ligger strødd utover hele lasterommet i esker og ammunisjonsbelter.

Rio de Janiero Maru
Dybde: 14-37m
Skipets bro, sammen med resten av skroget er enormt og mørkt. Dette er et vrak det er meget lett å bli borte i og forsiktighet må utøves på dette vraket. Dykkere fra Chuk har opp gjennom årene tatt opp en rekke gjenstander som bl.a servise med japansk design fra skipets bysse område.

Heian Maru
Dybde: 12-32m
Dette skipet ble berømt etter at Jaques Cousteau for første gang viste frem skipets engelske og japanske navn som fortsatt var intakte på skipets baug, Skipet fraktet forsyninger til japanske ubåter og du kan fortsatt se en rekke periskop på skipets øvre korridorer.

Andre skip av interesse er følgende: Kiyozumi Maru (12-32m), Kansho Maru (8-40m), San Francisco Maru (40-58m),


Dag 13 (11/11/17): Fly Chuuk til Guam og videre til Europa

Avreise fra Chuuk på ettermiddagen for en kort flytur til Guam og direkte videre til Manila med United Airlines. Fra Manila er det videre med Qatar Airways via Doha til Skandinavia²

Dag 14 (12/11/17): Ankomst Skandinavia²
Vi ankommer Skandinavia² på formiddag / ettermiddag – See more at:

http://www.dykkebazaar.no/tour/oslofjorden-dykkereise-til-verdens-vrak-hovedstad—truk-lagunen-35220#sthash.WHNAvgxo.dpuf
De fleste av vrakene i lagunen ligger utenfor øyene Dublon, Eten, Fefan og Uman og representerer det største tap av skip noensinne i historien. Her ble det i løpet av «Operation Hailstorm» 17-18. februar 1944. Vrakene ligger forholdsvis dypt men en rekke av vrakene ligger på dykkbare dybder for de uten Tek-kvalifikasjoner. Denne reisen passer for alle men vi krever min «advanced» sertifisering og vi ser helst at man har min 50 dykk loggført. Det er generelt lite strøm i lagunen og sikten er meget bra store deler av året. Mange av vrakene kan utforskes og her finner du bl.a fraktskip med tanks, lastebiler, fly, miner, bomber, maskingevær og tusenvis av andre rariteter.Det varme tropiske vannet har omformet disse vrakene til majestetiske korallrev er alle dykkeres drøm.

Pris på turen blir fra kr 36 490,-

MELD DEG PÅ TUREN HER

 

Spørsmål om turen? Send en mail til heidemarie@ofds.no