ofds logo latest

Spørsmål / Svar

coralreef

Nesten hver dag får vi forskjellige spørsmål om dykkekurs, utstyr, turer og andre ting angående dykking. Her har vi prøvd å svare på mange av dem! Finner du fortsatt ikke det du lurer på, send en mail til info@ofds.no eller ring 67 21 02 82

 

BUTIKK

  • Har dere bare nettbutikk, eller har dere butikk også?
   Vi har ikke bare nettbutikk, vi har en stor butikk på Fornebu med utstyr til alle typer dykking, fridykking og snorkling! Adressen vår finner du HER!

 

  • Hva er åpningtidene deres?
   Åpningstidene våre er 10 til 18 i ukedagene, 09 til 15 på lørdager og 09 til 12 på søndager.

 

  • Tar dere i mot service-utstyr i butikken?
   Ja, vi tar i mot alt av service, enten det er flasker, computere ventilsett, BCDer, drakter osv.. Mer om service på utstyr kan du lese HER!

 

  •  Leier dere ut utstyr?
   Det gjør vi! Skal du leie dykkeutstyr, så husk også å ta med deg dykkesertifikatet!
   Ellers har vi også utlån av våtdrakter, hetter og hansker for alle.
   Send oss en mail eller ring oss, så sjekker vi om vi har ledig utstyr til når dere måtte trenge det.
   Info@ofds.no      Tlf: 67801212

 

 KURS

 

 • Hvilke kurs på jeg ta først for å kunne begynne å dykke?
  Første kurset innen dykking er PADI Open Water Diver. Her lærer du de grunnleggende trinnene for sikker dykking med en av våre dyktige instruktører! Ler mer om kurset HER.

 

 • Hvor gammel må man være for å begynne å dykke?
  For å begynne å dykke må du være minst 10 år gammel. Da kan melde deg på en vanlig open water kurs og når du er ferdig blir du sertifisert Open Water Diver Junior. Det betyr at du har litt dybdebegrensinger (max 12m)  og må dykke sammen med en divemaster eller instruktør. Når du fyller 12, trenger du ikke ta nytt kurs, da du automatisk blir vanlig Open Water dykker. Det holder da at du dykker med en sertifisert voksen frem til du fyller 15, og du har nå lov til å gå ned til 18mNår det er sagt, så går det også ann å ta noe som heter Bubblemaker. Da trenger du bare å ha fylt 8 år, og kan da være med og svømme med fult utstyr i bassenget med en instruktør.

 

 • Hvordan melder jeg meg på kurs hos dere?
  Den beste måten er å kjøpe det i vår nettbutikk da vi får all infoen på deg samtidig da! Du velger da “Add to cart” og følger instruksjonene videre. Om dette av en eller annen grunn ikke skulle virke, ikke nøl med å sende oss en mail (info@ofds.no) eller ringe oss på 67801212-

 

 • Hvor lang tid tar det fra jeg tar kurset til jeg får sertifikatet
  Vi pleier å si 2-4 uker, da det kan ta litt tid siden det sendes fra USA. Går det lang tid over dette, og du fortsatt ikke har fått det, så si ifra til oss og vi skal få fikset det. Om du skal på ferie eller dykketur kort etter kurset, så si ifra til oss, så skriver vi ut et midlertidig bevis siste kurssdag!
  (Viktig du sier ifra til oss om dette på forhånd, da vi kun kan skrive ut midlertidig bevis når vi er inne og sertifiserer dere.)

 

 • Hva gjør man etter grunnkurset?
  Dykk masse! Nå som du har fått sertifikatet ditt, kan du dykke hvor som helst i hele verden. Er du gira på mer kurs, så anbefaler vi veldig at du tar Advanced Open Water. Kurs laget for å gå rett på etter grunnkurset, der du lærer mer, utvider dykkeferdighetene dine, du får 5 dykk til med instruktør og du får prøve forskjellig type dykking. F.eks Natt eller Scooter!
  Vi har også søndagsdykk hver uke om du vil dykke og ikke har buddy. Arrangementer for søndagsdykk finner på på facebook siden vår.

 

 

 TURER

 • Hvor ofte har dere utenlandsturer?
  Utenlandsturer har vi som oftest to av i året, av og til tre. En vårtur og en høsttur. I år er det desverre ingen vårtur utenlands, men for å gjøre opp for det, har vi to høstturer. Da drar vi til Cayman Island og Truk Lagoon.

 

 • Reiser dere rundt i Norge også?
  Det gjør vi! Vi har vår “tradisjonelle” påsketur til Gulen Diveresort (time ish fra Bergen), pinsetur til Saltstraumen i Bodø og vi planlegger en liten tur sørover til Mandal til sommeren da vi har to Mandalitter som jobber på dykkesenteret. Om noen er interessert i grottedykking eller ønsker å prøve dette, har vi også en uke i august som vi reiser opp til Plura i Mo i Rana.
  Ellers har vi også faste søndagsdykk i uka rundt om i Oslofjorden.

 

 •  Hvordan foregår søndagsdykkene?!
  Hver uke har vi faste søndagsdykk rundt om i Oslofjorden. Vi har da godt trente dykkeledere på lang som står klare med O2, førstehjelpsskrin og ikke minst verktøy om noe skulle oppstå. Vi sier som speiderne; “Alltid beredt”.
  Da kan hvem som helst, enten grunnkurser eller teck-dykker, komme og dykke med oss. Ta med deg buddyen din, eller få en buddy på dykkestedet. De fleste møter som oftest alene og leter også etter noen å dykke med.
  Følg Facebook siden vår for å følge med på hvor og når søndagsdykkene er. De legges ut som oftest hver tirsdag, av og til onsdager.
 • Hva burde jeg ha med på dykkeferie?
  Ler vår pakkeliste HER!