ofds logo latest

Pumpehuset

Skjermbilde 2017-03-02 kl. 14.32.44Adresse:
Storgata 39, 1440 Drøbak

Parkering:
Vanligvis ja, men siste oppdatering er at de har gravd opp hele parkeringsplassen..

Nivå: Lett, middels

Dypbde: 0 til 60m.

Type bunn: stein, sand

Farer: Båttrafikk, vær obs på dybde

Toalett: Toalett ved Sjøstjernen

 

Et av våre favorittdykkesteder! Noe av det som gjør det til en favoritt for oss er hvor lett det er å guide, kjempemasse liv, fine store steinrøyser og vegger. Vanligste rute er å gå ut ifra stranda og følge noen store røyr som ligger på bunnen ned til et par meter og svømme mot høyre. (Speilvendt bilde). Da er det bare å følge veggen bortover og se hvor fantastisk mye liv, fisk og ikke minst hummer. Når det er på tide å snu, følger du bare veggene tilbake til du kommer til de to store røyrene igjen og kan lett ta sikkerhetsstopp der og gå opp igjen.

Under vann er det som sagt over, masse liv. Anemoner så langt man kan se, fine stimer med fisk, nakensnegler, sjøroser og ikke minst hummer. På det meste har jeg sett 13 hummer her på ett dykk! (Husk, ikke lov å plukke!!)  Også steinbitt har blitt sett ikke så langt herifra.

Pass på båttrafikken når du dykker her, da det ofte er en del av det. Pass også på dybden da det noen steder kan gå litt bratt nedover!

Mellom dykkene er det også litt å finne på her. Du har blant annet Oslos beste kebabsjappe rett oppforbi stranda, og litt bortenfor har du også Drøbak Akvarium, der du kan se sjekke ut hva for noen skapninger som bor i Oslofjorden. Anbefaler en tur dit!

Bilder tatt under vann på Pumphuset:

IMG_1644IMG_1593IMG_1679

 

IMG_1450IMG_1389

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1474IMG_1377