ofds logo latest

Sjøstrand

Skjermbilde 2017-03-02 kl. 16.36.37Adresse: Sjøstrandveien

Parkering: Ja

Nivå: Lett

Dypbde: 0 til 20m. Noen steder kan du finne 30m

Type bunn: Mudder, sand

Farer: Båttrafikk

Toalett: Ja

 

 

 

 

 

 

Sjøstrand er vel kanskje et av de stedene vi dykker mest på, da det er veldig greit å kjøre grunnkurs her. Slak og fin bunn nedover og mange fine vegger. Også her har du mange forskjellige ruter å ta.

Det ene alternativet er å gå utifra stranda. Her må du svømme et stykke for å finne dybde/vegger og er for det meste bare grums og mudderbunn, så ikke en rute vi ofte pleier å ta.

Alternativ to er å gå ut fra bryggen til venstre på kartet over og her er det vi bruker mest å dra ut ifra. Her så har du en plattform under vann på ca 5m dybde litt til venstre for brygga. Fra denne kan du enten svømme bittelitt på skrått nedover til venstre og du kommer da til en stor vegg. Begynner på ca 10m og kan følges nedover til ca 20ish meter. Veldig fin og enkel rute!

Ellers har det også blitt lagt ut ny line fra plattingen som tar deg et stykke på skrått utover. Følg line fra plattingen og ut til du kommer til en kabel, og herifra ser du lina går to veier. Velg hvilken vei du vil starte og følg den hele veien rundt og tilbake igjen. Lina går i en sirkel rundt en stor fjellvegg der det er masse fint å se på. Perfekt rute for open water- dykkere da lina aldri går under 18 meter.

Alternativ tre er å dykke fra stupetårnet til høyre på kartet over. Her er det fint å begynne fra stranden til høyre for stupetårnet da det går slakt nedover til en 30-40 meter, mulig dypere også. Perfekt for dypere dykk. Går også en line her, men den er frøkna som skriver dette noe usikker på hvor starter da hun bare har funnet lina på vei nedover, og ikke fulgt den opp igjen.. Jeg ville en vei opp, lina ville en annen så vi skilte lag

 

Ting å se under vann her er hummer, stor fisk, anemoner, nakensnegler, pyntekrabbe, buskesnegler, stooore sjøstjerner og ikke minst HAIEN! På sjøstrand bor det nemlig 2-3 småflekkete rødhaier! Den ene vet vi trives veldig godt på første veggen på alternativ to og en annen har blitt sett noen ganger under stupebrettet. Haien er ikke farlig, men ikke ta på den, da de kan bite!

Parker gjerne på parkeringsplassen oppforbi stranda når dere skal ut å dykke. Parkerer du ved på brygga, så kan det fort være du får bot, spesielt om sommeren da det egentlig er en snuplass.

 

Bilder tatt under vann på sjøstrand:

11428123_10204108324283820_1434664572078519389_o(Småflekket rødhai)
IMG_0183IMG_0191

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0047