ofds logo latest

Storsand

Adresse: Storsandveien 65, Sætre.
Svinger ned en litt trang nedoverpakke der det er pil ned mot friluftsområde. Istedenfor å svinge venstre midt i bakken, fortsetter du bare ned til parkeringsplassen

Parkering: Stor, fin parkering rett ved stranden vi dykker fra.

Skjermbilde 2017-03-01 kl. 14.37.41Nivå: Lett til middels
Dypbde: 0 til 40m
Type bunn: Stein, sand
Farer: Av og til strøm, båttrafikk
Toalett: Ja, rett under 100m ifra stranda.

En av de tingene vi liker best med Storsand er at det ikke bare er veldig fin dykking, men også stor parkering og plen til kose seg på om sommeren mellom dykkene. På tuppen av odden ser du begynnelsen på en steinrøya som fortsetter nedover til rundt 25 meter og videre derifra en vegg bortover som du kan følge til større dybder. Dykkingen her passer for alle, enten Open Water dykkere eller videre opp teknisk.

 

Under vann så er det kjempebra med liv. Mye fisk, masse anemoner, hummer, krabbe og mye mye mer. Du finner også et stort anker på ca 30m og et veteranbilvrak på ca 15m

Til tider kan det være litt strømninger der ute, men sjeldent sterke, og lette å komme seg ut av ved å gå ned en meter eller to.
En annen ting å tenke på her er båttrafikken, da spesielt om sommeret. Husk dykkeflag og gjerne overflatebøye å skyte opp på sikkerhetsstoppet!

Bilder tatt under vann på Storsand:

IMG_3255IMG_3251 IMG_3241 kopi

 

 

 

 

 

IMG_3259IMG_3299IMG_3276