PADI INSTRUKTØRSKURS

Har du noen gang tenkt på å gjøre din hobby til en del av ditt arbeidsliv?

Om du går med en instruktør i magen er det bare å sette i gang. Å være PADI instruktør gir deg innpass mange steder, da du kan arbeide som instruktør her hjemme eller finne deg en drømmejobb et sted langs en lang hvit strand, under en palme et sted.

Liker du å dykke og trives sammen med andre mennesker er det bare å trå til.

 

Gjennomføring

PADI IDC (Instructor Developement Course) er et unikt og grundig program for utdannelse av instruktører. Det du lærer på dette kurset vil du kunne bruke innen annen undervisning, foredragsvirksomhet og formidling.

I løpet av kurset får du på nytt gjennomgå dykketeorien, men også utvidet dykkeledelse og opplæring i undervisning i klasserom, basseng og sjøen. Du arbeider tett sammen med en PADI Course Director (dvs. han/hun som holder kurset), og resten av staben her på Oslofjorden Dykkesenter.

IDC’en (instruktørskurset) består av 2 deler – PADI Open Water Scuba Instructor & PADI Assistant Instructor
Man kan velge å ta kurset som 2 deler, men som regel så setter vi opp en hel IDC, dvs vi tar HELE instruktørskurset som ett kurs.

 

Teori & Klasseromsundervisning

For å gjøre undervisningen så fleksibel som mulig har vi valgt å benytte oss av selvstendige studier og e-learning som en viktig del av padi logoundervisningen.

Du går på egen hånd gjennom e-learnings-programmene ”Dive Theory” og ”Instructor Development Course”. Benytt da linken i bildet over her slik at du blir koblet opp til vårt dykkesenter

Har du tatt e-learning på “Dive Theory” (samme som på DM) innen 12 måneder trenger du ikke å ta den på nytt.

Du kan da gjøre teoriundervisningen akkurat når det passer deg og hvis du skulle stå fast på noe er det bare å ringe oss. Men husk, all e-learningen MÅ være ferdig innen du starter på kurset!! 

I tillegg til det så er det klasseromsundervisning i 2 dager i løpet av kurset. Her er vi innom temaer som “Hvordan undervise i klasserom” hvor du lærer mer om hvordan sette opp en klasseromsundervining.
Vi går også igjennom “Hvordan undervise i basseng”, “Hvordan undervise i sjøen”, Open Water Course, Adventures in Diving, Rescue og Divemaster, salgstrening og masse mer.

Det skal også gjøres eksamen i løpet av kurset. På både PADI standarder og “Dykke-teori”.

 

Basseng og Sjø trening

I bassenget denne gangen er det nå på tide for deg som instruktør å vise at du kan undervise med elever og være den som tar ansvar og passer på sikkerhet mens minstekravene til PADI oppfylles med mestring.

Det blir lagt stor vekt på praktisk dykkeledelse.

I sjøen så er det du som instruktør som ansvaret for fortgangen i kurset og her lærer du mer om hvordan gjennomføre undervisning i sjøen med elever.

 

EFR- Instruktør

Før man får lov å gå opp til en IE(Instruktørs-eksamen) etter avsluttet IDC så MÅ man også ha ett EFR Instruktørskurs – dvs. ett instruktørskurs i HLR (Hjert- og lungereddning).

Ønsker du kun EFR instruktør kurset ta kontakt med oss.

 

IE – Instructor Exam

Når man har bestått IDC’en så søker man om å få lov å gå opp til en IE (en instruktørs eksamen). Denne blir holdt separat og direkte fra PADI gjennom en PADI Examinator. Du får masse informasjon og hjelp til dette under kurset.

 

For å delta må du oppfylle disse kravene

  • PADI Divemaster (eller tilsvarende sertifisering fra annen organisasjon)
  • Logget minst 60 dykk og dykket i minst 6 måneder.
  • Ha fylt 18 år
  • Du må ha logget minst 100 dykk ved sertifisering.
  • Bevis for førstehjelpstrening i løpet av de siste 24 månedene (innen sertifiserting må du ta EFR Instructor)

Du burde ha eget utstyr. Dette er ikke et krav, men det blir dyrt og slitsomt å leie gjennom hele kurset. Vi leier ikke bort ABC- utstyr

Du burde også ha erfaring i tørrdrakt. Du kan ta kurset i våtdrakt, men en del av jobben din som instruktør nå er å lære elevene våre opp i bruk av tørrdrakt. Også for å kunne jobbe som instruktør hos oss utover høsten og vinteren så vil det fort bli altfor kaldt til å bruke våtdrakt.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder grunnkurset og for den profesjonelle delen av dykking . Du må fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta ny legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

 

Pris

Kursavgift for hele IDCen er kr 11.000,-

Instructor Crew Pack for elearning kr 4700,- (kursmateriell & bokpakker)

Kursavgift for EFRI kurset er kr 3990,- Hvis du er EFR instruktør fra før av så trenger du selvfølgelig ikke å ta det på nytt!

EFR Instruktør Bokpakke er kr 1990,-

E-learningen koster totalt £322 GBP (Dive Theory og Instruktør)  betales direkte til PADI.
Du melder deg på ved å benytte linken i bildet her –> !padi logo

I tillegg til dette så er det noen avgifter før du kan bli sertifisert:
Eksamensavgift (IE) £463 GBP (betales direkte til PADI)
IDC Application £134 GBP (betales direkte til PADI)
Sertifiseringsavgift EFR instruktør £83,- GBP (betales direkte til PADI)

 

Hva skjer etter kurset?

Vi på Oslofjorden Dykkesenter trenger alltid flinke og drevne instruktører, så gjør en god jobb så er det fullt mulig du får deg en jobb på Oslos kuleste dykkesenter.

Så sett i gang og kom deg et skritt nærmere drømmen om å jobbe med favoritthobbyen din! Oppleve hvor godt det føles å gi andre den samme gode opplevelsen du får når du dykker, for aller første gang!!