Filippinene Oktober 2024

Da er endelig høstturen 2024 klar. Vi reiser til Filippinene 4 Oktober og kommer hjem igjen 19 oktober.

Monica og Oscar slår til igjen med en helt fantastisk dykketur. Denne gangen ble det Filippinene. Her har vi tatt hensyn til dere som har en partner som kanskje ikke alltid blir helt fornøyd når du reiser dykketurer og h*n blir sittende igjen hjemme, derav valgene av resortene vi skal bo på. Her kan du dykke å kose deg mens partneren din kan slappe av ved bassenget eller stranden og lese en god bok, eller ta seg en kald drink i baren.

Meld deg på turen her

Føste stopp er Malapascua

Malapascua er mest kjent for haidykking. Vil du se Thresher shark er det her du skal reise. I det dype vannet rundt Monad- og Kemod Shoal lever og jakter Thresher sharken.

Thresher shark er en dypvannshai og blir derfor sjeldent sett av dykkere. Malapascua er en av de få plassene i verden hvor du kan se denne helt fantastiske haien stort sett hver dag på grunnere vann. Den er veldig lett å kjenne igjen med den lange finnen bak som utgjør ca halve kroppslengden. (På mine 14 år som reiseleder har jeg kun sett denne en gang tidligere så dette gleder iallfall jeg meg til)

Er det macrodykking som er tingen for deg så er du i prinsippet garantert å se nakensnegler, frogfish, sjøhester og blekkspruter som for eksempel Blue ring octopus. Her er noe for alle.

Malapascua er en av de beste dykkeplassene i Filippinene om du liker store ting. Vi ser regelmessig store mantaer som kan nå et vingespenn på opp til seks meter. Er du ekstra heldig kan vi se både  Thresher shark og manta på et og samme dykk. Du kan også se flere forskjellige rokker, haiarter, skilpadder og hvalhai. Det hender også at tigerhaien titter innom for et lite besøk.

Gato Island er et av mange kjente dykkeplasser her i Malapascua. Øya har stor variasjon av dyrearter og tilbyr fine reef og grotter. Her finner vi havslanger, blekkspruter, sjøhester, pygmesjøhester, frog fish, masse forskjellige typer av nakensnegler og ikke minst myke coraller.

Malapascua er ikke bare blomsterdykking, de har også vrakdykking for de av oss som liker det. De har flere vrak å velge mellom på forskjellige dybder. De har vrak som passer for nye dykkere til mer avansert vrakdykking for tec-dykkere.

Vanntemperaturen ligger normalt på 27-30°C grader men i januar – februar kan den droppe ned til 25°C. Vi anbefaler 3mm heldrakt. Mange velger også å dykke med en tynn hette.

Her skal vi bo

Evolution er en liten resort, men de har alt du trenger for å få en fantastisk dykkerferie. Det er kun 16 rom, alle med  aircondition og vanlig tak vifte. Rommene ligger nær stranden og er omgitt av palmer, sand og hengekøyer. Evolution ligger i et av de roligste områdene i Malapascua som gir deg muligheten til å virkelig slappe av mellom og etter dykkene. Alle rommene har gratis drikkevann og personlig terrasse, og ligger bare noen få meter fra stranden, restauranten og dykkesenteret.

På resorten finner du en av de beste restaurantene på øya – The Craic House. Her får du nydelig hjemmelaget mat som får smaksløkene til å danse av glede. De har også et stort utvalg av vegetar retter.

Tilknyttet resorten finner vi dykkesenteret Diveteam. Her har de dyktige dykkerinstruktører og guider som står klare til å hjelpe med det du skulle trenge for å få den beste dykkeropplevelsen.

De gjør fire dykk om dagen. Dykkene er lagt opp sånn at  du får en god blanding av blomsterdykk, vrak dykk og ikke minst macrodykking … eller… strengt tatt så er macrodykking ganske lite 😀  Nesten hver morgen reiser de ut til Monad Shoal for å se Thresher sharks. Vi besøker også de de lokale dykkeplassene som Bogtong Bato, Lapus Lapus og Chocolate Island. Og det berømte Evolution House Reef som er tilgjengelig hver dag.

Dykkesenteret har også førsteklasses fasiliteter for tec- trimix- og CCR- rebreather dykking. De tilbyr utleie av utstyr av recreational og tec dykking. De har ulike størrelser på flasker sånn at du kan velge det som passer best for deg. De holder sidemount kurs for de som ønsker å ta dette og de har sidemount utstyr til utleie.  Om du er en nyutdannet dykker eller en erfaren tec dykker er du hjertelig velkommen.

Neste stopp på turen er Dauin

Atmosphere Resort & Spa er en plass du virkelig kan lene deg tilbake og nyte livet. Resorten ligger idyllisk til på stranden i nærheten av en kokosnøtt plantasje. rett ut fra stranden finner du husreevet.

Servicen på denne resorten er av høyeste klasse, og det samme gjelder fasilitetene her. Resorten åpnet i 2008 og er bygd i tradisjonell filippinsk stil kombinert med moderne vestlig arkitektur og komfort. i 2018 bygde de ut og økte antall rom, til flere restauranter og flere bassenger noe som i dag gjør den til en skikkelig Beach resort.

Atmosphere ligger ved kysten av Dauin som er kjent for sin spektakulære macrodykking og rett ovenfor velkjente Apo Island med sitt marine reservat. Dette gjør resorten til en fantastisk plass for oss som dykker.

Uansett om du kommer for å dykke, snorkle, nyte en spabehanling  eller bare lese en bok ved bassenget så kommer du garantert til å nyte oppholdet her på Atmosphere Resort og Spa.

Resorten er kjent for sitt utsøkte gourme-kjøkken med satsing på sunne velsmakende retter. ønsker du å oppgradere reisen din til halvpensjon (frokost og tre-retters middag) Da kan du velge fra 4 ulike menyer som tilbyr alt fra lettere snaks til europeiske og asiatiske retter.

Atmospheres dykkesenter tilbyr et godt utvalg av PADI kurs, Workshops og presentasjoner om det marine livet av dykkesenterets egen marinebiolog. De har også et eget kamerarom for undervannsfotografet. Om du er snorkler, nyutdannet dykker eller en erfaren dykker vil de gjøre sitt ytterste for å oppfylle dine behov.

Dykkingen i Dumaguete

Med over 33 fantastiske dykkeplasser finnes det plasser som passer til alle nivåer fra helt fersk dykker til de som har dykket mye. her kan du velge om du vil ha 1 dykk pr dag eller om du vil kjøre 5 dykk om dagen, du velger selv hvor mange dykk du vil ha (Vi har bestilt en dykkepakke på 11 dykk til dere, ønsker du å oppgradere til flere dykk kan det gjøres direkte på dykkesenteret her nede).

Det som er karakteristisk for Dauin-dykking er muck dive… nei du svømmer ikke rundt i møkk 😉 … men kan være litt mudrete bunn. Her finner du allverdens rare skapninger. Kan være litt vanskelig å få øye på noe av det, men guidene vi skal ha vet hvor og hva de skal lete etter så ha go-pro`en eller kameraet klart, her kan du se ting du kanskje aldri før har sett.

et besøk til Apo Island anbefales på det sterkeste. Her finner du hvit sand bunn og harde koraller. skilpadder sees ofte her ute. Turen passer også fint for dere som bare vil snorkle.

Canntemperaturen ligger på 27 – 28°C grader men i januar og februar kan den droppe ned til 24-25°C grader. Vi anbefaler 3mm heldrakt. Mange velger også å dykke med en tynn hette.

Meld deg på turen her

Pris på turen for dykkere er 44 995,- SEK

Pris for ikke dykkere er kr 34 995,- SEK

Oppgradering til singelrom + 10 200 SEK

Dere vil motta faktura fra Scubatravel

Inkludert i prisen:

 • Fly fra skandinavia – Cebu t/r
 • 1 natt på hotell nær flyplassen i Cebu
 • Land og båt transfer fra hotellet til Evolution resort, malapascua
 • 5 netter i delt dobbeltrom på Evolution resort inkl frokost
 • 8 båtdykk inkl guide, flaske og bly
 • Transfer fra Evolution resort til Atmosphere resorts & spa (land og ferjetransport)
 • 7 netter i delt deluxe suite med frokost på Atmosphere resorts & spa
 • 11 dykk inkl guide, flaske og bly (Inkluderer også dykking på Apo Island)
 • Fri nitrox under hele reisen, kun for alle som er sertifisert nitrox dykkere
 • Land og ferjetransport fra Atmosphere resorts & spa til Cebu flyplass

Ikke inkludert i prisen

 • Leie av dykkerutstyr
 • Marinepark avgifter og andre utflukter dere selv melder dere på
 • Aktiviteter, drikke og mat som ikke er nevnt ovenfor
 • Tips til guidene, anbefales men er ikke et krav
 • Avbestillings forsikring
 • Reise og dykkeforsikring

Oppgraderinger:

 • Oppgrader til singelrom:  10 200 SEK
 • Oppgradet til full pensjon ( lunsj og 3 rettersmiddag) på  Atmosphere : 6400 SEK
 • Oppgrader til totalt 20 dykk på Atmosphere : 5500 SEK
 • Prisredyksjon om du booker fly på egenhånd : 13 000 SEK i rabatt

Scubatravels reisevilkår