PADI Deep Diver Speciality

På et PADI Deep Diver Speciality kurs lærer du riktige prosedyrer og teknikker for dykking ned til 40 meter.
Med et dypdykkersertifikat er du bedre rustet til å gjennomføre en rekke dykk, for eksempel det å dykke på dype vrak eller vegger.

Dette kurset gir deg praksis og teori om dykking dypere enn 30m. Kurset gir deg sertifikat ned til40 meter, som regnes som absolutt grense innen sportsdykking. Under dypdykker-kurset får du sannsynligvis opplevd hva “dybderus” er, og hvordan vi skal forholde oss til det. Krav til sikkerhet øker radikalt med dybden, og dette skal vi lære mer om på kurset, både gjennom teori og praksis.

 

Gjennomføring

  • Får å ta kurset må man ha fylt 15 år.
  • Ha PADI Advanced eller kvalifiserende sertifisering fra en annen organisasjon.

I kurset går vi igjennom grunnlegendes teknikker før hvordan gjennomføre trygge dykk til en maksdybde av 40 m. Dette gjøres i klasserom med PADI materiell som består av både bok, DVD og teoripresentasjoner.

Rent praktiskt ute i sjøen så går vi igjennom en rekke ferdigheter og øvelser som man må mestre for å trygt kunne dykke til 40 m. Her legges det stor fokus på sikkerhet ved utføring av sikkerhetsøvelser kombinert med grunnleggende ferdigheter som maske-øvelser, tom-for-luft situasjoner, oppstigninger, linelegging m.m.

I kurset lærer du også om hvordan rigge til før ett dyp-dykk. Hva er spesielle prosedyrer, spesielt utstyr og hvordan tillrettelegge før et trygt dyp-dykk.

 

Hva må du ha med?

Vi anbefaler at du har eget komplett dykkerutstyr, men du kan selvsagt leie her også hvis det trengs.
Personlig ABC utstyr (maske, snorkel og svømmeføtter) må du ha eget i tillegg til følgende utstyr:

Spole
SMB / decobøye
Lykt

Mangler du noe utstyr, kan dette kjøpes i forbindelse med kurset med 10% kursrabatt

 

Hva skjer etter kurset?

Etter kurset er det på tide å bruke dine nye ferdigheter.

Hver uke har vi også søndagsdykk rundt om i fjorden for alle som vil være med. Vi stiller da med dykkeleder som passer på fra land. Arrangementet er helt gratis, det eneste som evt. koster er leie av utstyr. Dette kan du lese mer om HER!
Om du tok kurset alene eller buddyen din ikke kan være med, så frykt ikke. De fleste møter på søndagsdykk alene og vi finner da buddy til deg når vi kommer ut på dykkestedet.

Du kan også gå videre til teknisk dykking og lære mer om hvordan dykke dypere med trimix blandinger i flaskene. Denne kan du lese mer om HER

kurs_kjøpknapp