Peak Performance Bouyancy

Hva er nøytral oppdrift? Det er når du hverken flyter eller synker, men befinner deg i en vektløs tilstand på den dybden du har bestemt. For dykkere er dette kanskje den viktigste ferdigheten du kan beherske, spesielt for oss som driver med dykking i Oslo og omegn, med tørrdrakt og mye utstyr. Når du behersker oppdriften din blir dykkingen mye enklere og du kan konsentrere deg om å oppleve ting under vann.
Men det kan være vanskelig. Du har sikkert sett dykkere med god oppdriftskontroll, som glir uanstrengt gjennom vannet, bruker mindre luft og ser nærmest ut som om de justerer oppdriften med tankene. Med litt trening er det deg.
Når oppdriften er under kontroll vil du unngå å virvle opp så mye bunnsedimenter og du kommer mye nærmere dyrelivet under vann. PADI Peak Performance Buoyancy kurset pusser videre på det du lærte på grunnkurset og tar dine dykkeferdigheter til et nytt nivå.

 

Gjennomføring

For å delta må du:
– Være minst 10 år (sertifiseres som junior fram til fylt 15 år).
– Være sertifisert PADI Open Water Diver eller ha tilsvarende utdanning fra annen organisasjon.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

 

Hva lærer du?

Vi starter med en grundig teori gjennomgang der vi gjennomgår hvordan vi styrer oppdrift, problemløsning og mye mer.
Etterpå går ut i havet å tar to dykk hvor vi gjennomgår en rekke morsomme øvelser før du er klar til å dykking overalt, svevende fint over bunnen.

 

Hva må du ha med?

Ta med deg varmt tøy til å ha under tørrdrakten da vi vanligvis kjører dette kurset i tørrdrakt (superundertøy, ull og fleeze er ofte bra, helst uten hette på) og det du har av dykkerutstyr. Lån av utstyr er inkludert, men det beste for deg er å trene med det du selv kommer til å bruke om du har noe eget. Loggboken og dykkesertifikater har du som alltid med når du skal ut å dykke.

Du må også ha eget ABC- utstyr, altså maske, snorkel og svømmeføtter. Er det noe du mangler av utstyr kan du få kjøpt dette på kursdagen med 10% kursrabatt

 

Hva skjer etter kurset?

Hver uke har vi også søndagsdykk rundt om i fjorden for alle som vil være med. Vi stiller da med dykkeleder som passer på fra land. Arrangementet er helt gratis, det eneste som evt. koster er leie av utstyr. Dette kan du lese mer om HER!
Om du tok kurset alene eller buddyen din ikke kan være med, så frykt ikke. De fleste møter på søndagsdykk alene og vi finner da buddy til deg når vi kommer ut på dykkestedet.

Ellers er det bare å fortsette å ta kurs for at du skal vokse som dykker. Vi har mange morsomme specialties som du kan lese mer om HER, eller du kan gå videre med Advanced eller Rescue om du ikke allerede har disse. Om du har lyst til å ta begge disse to kursene, har vi en veldig fin kombipakke løsning på denne HER! 

 

kurs_kjøpeknapp