Sjøstrand

Sjøstrand er kanskje en av favorittene våre da det er et utrolig fint og lett dykkested for nybegynnere. Bunnen går slakt og fint nedover og mange fine vegger å titte på. Her har du også litt forskjellige ruter å følge og steder å gå ut ifra.

Alternativ 1 er å gå utifra stranda. Her må du svømme et stykke for å finne dybde/vegger og er for det meste bare grums og mudderbunn, så ikke en rute vi ofte pleier å ta.

Alternativ to er å fortsette forbi selve stranden og dykke fra bryggen like “foran”. Her finner du blant annet en platting på ca 5.5m til venstre for bryggen. Fra denne plattingen kan du:

  1. Svømme bittelitt skrått nedover mot venstre og kommer etterhvert til en vegg som starter på ca 10 meter. Denne kan man følge nedover til ca 20m. Veldig fin vegg, masse liv og har også sett småflekket rødhai her et par ganger.
  2. Fra plattingen er det lagt en line som går utover mot en stor vegg. Denne er også kjempefin å svømme og ruten tar ca 25 min, avhengig av svømmetempo. Lina går i en sirkel, så den tar deg tilbake til plattingen du startet på. Maxdybden på lina er 18 meterOBS:
    – Vær vennlig å ikke ta i linen, sparke oppi den eller bruke den til å holde deg nede!! Da kan fester ryke og linen bli slapp eller ryke
    – Hold øye med computeren selv om linen ikke opprinnelig går dypere enn 18m!! Om noen har dradd i linen kan den ha blitt slakk og falt ned litt noen steder!

Alternativ tre er å dykke fra stupetårnet til høyre på kartet over. Her er det fint å begynne fra stranden til høyre for stupetårnet da det går slakt nedover til en 30-40 meter, mulig dypere også. Perfekt for dypere dykk. Går også en line her, men vi er noe usikker på hvor den starter da vi bare har funnet lina på vei nedover, og ikke fulgt den opp igjen.. (Jeg ville en vei opp, lina ville en annen så vi skilte lag)

Ting å se under vann her er hummer, stor fisk, anemoner, nakensnegler, pyntekrabbe, buskesnegler, stooore sjøstjerner og ikke minst HAIEN! På sjøstrand bor det nemlig 2-3 småflekkete rødhaier! Den ene vet vi trives veldig godt på første veggen på alternativ to og en annen har blitt sett noen ganger under stupebrettet. Haien er ikke farlig, men ikke ta på den, da de kan bite!

Parker alltid på parkeringsplassen oppforbi stranda når dere skal ut å dykke. Parkerer du ved på brygga, så kan det fort være du får bot da det er ulovlig å stå her!!

Bilder tatt under vann på sjøstrand:

11428123_10204108324283820_1434664572078519389_o
IMG_0183

IMG_0191

IMG_0047