Alværn Brygge / Steilene

   
Alværn er et fint sted for deg som er glad i vrak. Og helst flere vrak på ett dykk!
Alværm brygge finner du på Nesodden. Det er lett å komme seg til med bil og er greit med parkeringsplasser ikke langt fra der du hopper uti vann. Du kan følte to ruter her. Den første ruta er kun veggdykk, og du kan da fortsette ned bakken, forbi flytebryggen og gå uti fra bryggen hvor den røde pilen er på kartet. Herifra kan du følge veggen til høyre. Her kan du se litt anemoner og fisk, men er ikke favorittstedet å dra om du ønsker fine veggdykk. MEN muligheten er der om du ønsker å prøve et nytt sted.   Rute 2 er favoritten om en dykker her, og her anbefaler vi å ta med UV- Scooter om du dykker fra land da det er et stykke å svømme. Alternativet er å dra ut med båt. I sommermånedene har det tidligere gått ann å ta ferge over (begynnelsen av juni til slutten av august) Dette er noe du kan lese mer om her! Vi anbefaler ikke å svømme over sundet pga av båttrafikken. (Om du har Scooter Specialtien men ikke scooter, så er det mulig å leie dette hos oss) Her finner du en liten vrakkirkegård med 5 vrak + en del småjoller på veien ut. To av vrakene er Kambokraft og Constanse, som er skrevet litt om på Dykkepedia. Største utfordringen her er å finne vrakene, og her har vi jammen meg surret oss bort noen ganger. Men vi har prøvd å gjøre det lettere for deg å finne dem, og ca hvor ser du på kartet nedenfor. Her pleier vi å hoppe ut fra ca midten på flytebryggen. Her går det et røyr man følger et stykke ut til man kommer til enn vegg, og følger herifra veggen mot venstre og etter en fin liten scootertur så finner du vrakene. Når du skal opp igjen etter dykket anbefaler jeg å svømme bort til der du hopper uti på rute 1. Her er det en flytebrygge som er lett å kravle oppå. Se kartet vår flinke morten har tegnet her:  

Og her er litt bilder fra vrakene tatt av Morten Haakonsen.