PADI RESCUE DIVER

“Det beste og morsomste kurset jeg noensinne her tatt”. Det er et helt vanlig utsagn å høre fra slitne og glade dykkere som er ferdige med sitt PADI Rescue Diver kurs. Det virker kanskje rart at det skal være morsomt å trene på noe så alvorlig som redning, men dette er faktisk også det morsomste kurset for både elever og instruktøren!

På dette kurset lærer du livreddende førstehjelp gjennom Emergency First Response og livredning og forebygging av ulykker gjennom Rescue-programmet til PADI. Dette er et veldig action-fylt kurs, så du får regne med å være sliten søndags kveld.

Kursprisen inkludert alle kursmaterialer og sertifisering som Emergency First Responder og Rescue Diver

 

Gjennomføring

Vi starter nytt Rescue Diver kurs cirka hver 8. uke. Se i kalenderen over for dato og timesplan.

Mandag er det Førstehjelps teori, Torsdag og Fredag er det Rescue teori, og i helgen er vi i sjøen og øver på det praktiske.. Om du har en sertifisering innen førstehjelp, som inneholder hjerte og lungeredning og ikke er eldre enn 12 mnd, er du egentlig kvalifisert hva førstehjelp angår, men vi anbefaler likevel at du deltar på vår førstehjelpsundervisning, da den har et stort fokus på drukning og dykkerelaterte ulykker. Om du kan dokumentere gyldig førstehjelpsertifisering får du kr 400,- i avslag .

For å delta må du være minst 12 år (Du sertifiseres som junior fram til fylt 15 år).
Du må også være sertifisert PADI Advanced Open Water Diver eller ha tilsvarende utdanning fra annen organisasjon.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

Om du aldri har dykket i tørrdrakt men ønsker dette på kurset, må du ta et tørrdraktskurs i forkant. Vi kan sette dette kurset opp for deg individuelt, eller du kan delta på et av våre oppsatte kurs. Vi anbefaler, spesielt på sommerstid, at hvis du ikke er spesielt dreven i tørrdrakt, kan dette kurset være enklere å ta i våtdrakt, da det er om å gjøre å kle på seg så fort som mulig og være komfortabel i utstyret.

 

Hva lærer du?

Du lærer å identifisere og forbygge dykkeulykker før de inntreffer, og hvordan man handler hvis de tross alt skulle oppstå.

Kurset gir deg MYE praktisk trening gjennom simulerte nødstilfeller, og viser deg viktigheten av å forebygge problemer og hvordan man leder arbeidet i en nødssituasjon.
Områder som behandles er selvhjelp, stress hos dykkere, førstehjelp ved dykkerulykker, ledelse av en nødssituasjon, problemer med utstyr og prosedyrer for redning og assistanse av både beviste og bevisstløse dykkere.

Til tross for at emnet er alvorlig, er kurset både givende og morsomt. Det er ikke overraskende at mange dykkere synes at PADI Rescue Diver kurset er det mest verdifulle og morsomme kurset de noen sinne har tatt.

 

Hva må du ha med?

Til teorien tar med deg bokpakken med videoen som du har sett hjemme i forkant av kurset.
Til helgen (sjødelen) trenger vi dykkerutstyret, så ta med det du har.
Om du trenger å leie koster det kr 500,- for komplett utstyr (vi leier ikke ut ABC-utstyr).

 

Hva skjer etter kurset?

Etter du har tatt rescue kurset et par forskjellige veier du kan gå.

Du kan fortsette å ta flere specialty-kurs og når du har tatt 5 av disse kursene kan du bli sertifisert PADI MASTER SCUBA DIVER !

Det andre valget er å gå opp til PADI DIVEMASTER. Då får du sjansen å begynne å jobbe som Divemaster og lede dykkeaktiviteter.
Å husk at vi på Oslofjorden Dykkesenter trenger alltid flinke Divemastere, så sett i gang så kanskje du får deg en jobb innen favoritthobbyen din!