TØRRDRAKTSKURS

Hvis du har lært å dykke i varme, tropiske farvann eller gjorde grunnkurset ditt med våtdrakt er dette kurset for deg. Det er nemlig mulig å dykke varmt i våre nordiske farvann hele året. For mange blir dette kurset selve introduksjonen til dykking i Norge.
Hold deg varm, og dykk tørt! Som tørrdraktsdykker ligger hele vår kyst klar for nye dykkeopplevelser, og Norskekysten byr på dykking i verdensklasse!

 

Gjennomføring:

For å delta må du:
– Være minst 10 år (sertifiseres som junior fram til fylt 15 år).
– Være sertifisert PADI Open Water Diver eller ha tilsvarende utdanning fra annen organisasjon.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

 

Hva lærer du?

Første kursdag kjører vi en grundig teorigjennomgang der vi gjennomgår bruken av tørrdrakt, problemløsning og mye mer.
Den største forskjellen ved å dykke med tørrdrakt framfor våtdrakt er oppdriftskontroll. Så det er her vi legger mest fokus i undervisningen.

Dag to går ut i havet med to dykk hvor vi blir godt kjent med tørrdrakten og gjør noen øvelser og wips, så er du klar til dykking i Norge året rundt. God og varm til og med!!

 

Hva skal du ha med?

Ta med deg varmt tøy til å ha under drakten (superundertøy, ull og fleeze er ofte bra, helst noe uten hette da det kan bli litt klumpete) og det du har av dykkerutstyr (glem våtdrakten).

Du  ha eget ABC-utstyr på dette kurset, altså maske, snorkel og svømmeføtter (med «åpen hel!» De må passe på tørrdrakt). Trenger du å kjøpe noe utstyr, får du 10% kursrabatt disse dagene.

Lån av alt annet utstyr er inkludert, men det beste for deg er å trene med eget utstyr om du har det.  Loggboken og dykkesertifikater har du som alltid også med når du skal ut å dykke.

 

Hva skjer etter kurset?

Etter kurset er det jo på tide å dykke litt og teste ut mye av det nye du nettopp har lært. Du har også mulighet til å ta en rekke forskjellige Specialties, noe du kan lese mer om HER, eller gå videre på Advanced eller Rescue kurset om du ikke allerede har disse. Om begge disse kursene høres interessante ut, sjekk ut kombipakken vår for Advanced og Rescue HER

Hver uke har vi også søndagsdykk rundt om i fjorden for alle som vil være med. Vi stiller da med dykkeleder som passer på fra land. Arrangementet er helt gratis, det eneste som evt. koster er leie av utstyr. Dette kan du lese mer om HER!
Om du tok kurset alene eller buddyen din ikke kan være med, så frykt ikke. De fleste møter på søndagsdykk alene og vi finner da buddy til deg når vi kommer ut på dykkestedet

 

kurs_kjøpeknapp