Nattdykker (PADI Night Diver)

I Norge blir det jo tidlig mørkt en stor del av året, derfor er nattdykking  en vanlig dykkeaktivitet i tillegg til at det er sinnsykt kult. I mørket våkner nemlig mange av havets skapninger til liv, og du ser dem i full utfoldelse kun på nattdykk. Farger og opplevelser blir mer intense i lysstrålen og ja.. Hele undervannsverden skifter karakter og blir mer intens.

Når du først får smaken på nattdykking blir du hekta, og driver du med foto kommer mange av de beste bildene fra nettopp nattdykkene!

 

Gjennomføring

For å delta må du være minst 10 år og ha PADI Open Water sertifikat eller tilsvarende.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

Kurset består av en teorikveld og 3 dykk i sjøen.

 

Hva lærer du?

Du lærer planlegging og organisering av et nattdykk. Kommunikasjon med buddy må skje ved hjelp av lyssignaler, noe du lærer om på kurset. Du lærer også mer om navigasjon i mørket, samt om dyreliv. (Om natten blir f.eks enkelte haier mere aktive, noe du vil kunne oppleve på nattdykk i Rødehavet eller Karibien f.eks)

 

Hva må du ha med?

Du må ha komplett dykkerutstyr. Om du ikke har eget kan dette leies under kurset.

Varme klær til å ha under tørrdrakten om du bruker det. Dykking sent på kvelden blir fort litt kaldere.

Utstyr som du MÅ ha selv er: Maskesnorkelsvømmeføtterlykt, backuplykt.
Dette kan kjøpes i forbindelse med kurset med en kursrabatt på 10%.

 

Hva skjer etter kurset?

Etter kurset er det selvsagt på tide å bruke de nye ferdighetene du har lært. Vinterstid i Norge blir det fort mørkt, og det er da perfekt for et nattdykk etter jobb!

kurs_kjøpeknapp