VRAK DYKKER

Lengter du også etter litt rust på drakten?  Vrakdykking er superspennende. Du svever rundt et skip som kanskje har en dramatisk og spennende historie. Du får se spor av historien, og av hva som ble dette skipets endelikt.

I Norge har vi en lang og dramatisk skipsfartshistorie. Mange skip har forlist under dramatiske omstendigheter i uvær og som følge av krigshandlinger. Som dykkere kan vi besøke disse skipene som nå ligger fredfullt på bunnen og danner kunstige rev.

 

Gjennomføring

For å delta må du være minst 15 år og ha Advanced Open Water sertifikat eller tilsvarende.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

Kurset består av en teoridel og 4 dykk i sjøen. Det vil bli dykket på ulike vrak.

 

Hva lærer du?

Du lærer hvordan du beveger deg rundt på et vrak på en sikker måte, hvordan du orientere deg og får oversikt over et vrak, foretar målinger og kartlegging, og finner kjennetegn for å identifisere et vrak.

Det gis en introduksjon til vrakpenetrering og hvordan du bedømmer om en penetrering er trygt (penetrering av vraket er frivillig og gjøres kun der kurset holdes på vrak hvor dette er trygt). Du lærere også hvordan man kan søke informasjon om vrak, regelverk for dykking på vrak, og hvordan du kan søke etter vrak.

 

Hva må du ha med?

Du må ha eget komplett dykkerutstyr. Om du ikke har eget utstyr kan dette leies hos oss. Vi leier ikke ut ABC- utstyr, altså maske, snorkel og svømmeføtter, dette må dere ha selv!  Du  også ha lykt, linekutter, spole og decobøyeslate eller Wetnotes.

Anbefalt utstyr er back-up lykt, backup maske og en større linerull.

Trenger du noe utstyr, kan dette kjøpes i forbindelse med kurset til 10% kursrabatt

 

Hva skjer etter kurset?

Etter kurset er det på tide å ta i bruk dine nye ferdigheter. Let etter vrak og gjør spennende oppdagelser. Hvem vet, kanskje du finner noe ingen før deg har klart?

Vi har også årlige turer opp til Gulen, hvor du finner drøssevis av spennende og store vrak!! Les mer om Gulen HER!!

kurs_kjøpeknapp