Cavern kurs

Caverndykking er dykking under tak i dagslyssonen i en grotte eller gruve, det vil si at du er inne i grotta, men kan se lyset. Dette er spennende og krevende dykking som gir fantastiske opplevelser. Dette er en smakebit av grottedykking, og du finner ut om denne type dykking er noe for deg. Men vær forsiktig, du kan bli bitt av basillen!!

Vi kjører Cavern Kurs i Tuna Hestberg Gruver og i Pluragrotten rett nord for Mo i Rana.  Før vi dykker i grotte og gruve gjennomgår vi øvelser i åpent vann her i Oslofjorden.

 

Gjennomføring

For å delta må du:
– Være minst 18 år
– Ha Advanced Open Water sertifikat eller tilsvarende.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

Om du ikke har tørrdraktserfaring fra før, må du ta et tørrdraktskurs først og vi anbefaler og trene litt før du skal på kurset. God oppdrift i grotte er utrolig viktig!

 

Hva lærer du?

Du lærer teknikker for hvordan du beveger deg i en vannfylt grotte. God trim, svømmeteknikk og oppdriftskontroll er viktige.
Du lærer også hvordan du navigerer i en grotte, linelegging, nødprosedyrer mm.

Et utfordrende kurs som du vil ha glede av på alle dine dykk i fremtiden.

 

Hva må du ha med?

Du må ha eget dykkerutstyr. Tørrdrakt og frostsikker ventil er et “must” på dette kurset.

Vi anbefaler bruk av en lang slange (150-210 cm) på hovedventilen din og back-up ventilen i en kortere slange (56-53 cm) som festes i en strikk rundt halsen.

Du må ha dykkecomputermaske og backupmaskehovedlykt og backuplykthovedlinerullsikkerhets spolelinekutter og linemarkører.

Er det noe du mangler, kan dette kjøpes i forbindelse med kurset med 10% kursrabatt

 

Hva skjer etter kurset?

Etter du er ferdig med kurset vil du såklart bruke det du nå har lært. Rundt Oslofjorden Dykkesenter er det ett stort og aktiv grottedykkermiljø og vi prøver å holde folk i gang.

Kanskje er du på vei til å ta Full cave kurset – som er det fulle grottekurset hvor du lærer mer om de samme sikkerhets-teknikkene du nå har lært, men med fokus på å ikke lengre ha tilgang til utgangen.

Er du litt usikker på om du vil ta det fulle grottekurset kan du starte med ett IANTD Intro to Cave kurs – I dette kurset får du en litt letter innføring i hvordan bevege seg forbi lyssonen, men fortsatt med begrensninger på hvor lang inn du går.