Äventyrsgruvan – Tuna Hästberg

Opplev svensk minedykking på sitt beste!! Ca 80 meter ned en bratt trapp kommer du ned til Tuna Hästbergs vakre gruveganger. Ikke langt fra der vi kom ned ligger en dykkeplattform der all rigging og gassfylling foregår (enten du vil dykkemed luft, nitrox, trimix). Store lamper lyser ned i det krystallklare vannet og du kan skimte hvordan og hvor gruvegangene går!

Det er ingen tvil om at vi på Oslofjorden Dykkesenter elsker grottedykking og dette er definitivt et sted vi anbefaler å ta turen om grotter er noe som interesserer deg. Du kan bli med oss opp på gruppeturer vi setter opp, eller dra opp på egen hånd på åpne helger om du allerede er sertifisert i grotter. På våre oppsatte turer er det også mulig å ta kurs da det er her vi ofte kjører PADI sitt Cavern kurs eller IANDT’s Intro to Cave

Les mer om Cavern kurset HER                                              Les mer om Intro to Cave HER

På våre oppsatte turer pleier vi å kjøre helgeturer. Vi kjører opp fredag etter jobb og møtes på skolen vi sover på (så ta med en god luftmadrass). Dagen etterpå pleier vi å møtes ca 8 utenfor inngangen og dra ned sammen. Utstyret lasser vi på en heis som kjøres ned. Desverre må vi gå trappene, men det har blitt en del av morroa (sånn ish hvertfall..)! Vi kommer ned og bærer utstyret bort til riggeområdet ca 100m lengre inn. Flaskesettene blir senket ned til en brygge rett over vannet og ovenfor er hvor vi kler på oss.

Mellom dykkene er det et varmerom med micro og vannkoker der vi spiser sammen. God og varm turmat er en god vinner her for vannet er litt kjølig! Hele året ligger temperaturen på ca 2-3*C

Litt bilder fra Tuna Hästberg fra siste turen vår 6. og 7. januar 2018.
Alle undervannsbildene er tatt av Morten S. Haakonsen

Inngangspartiet og riggeområdet

riggeområde og kart over linene

inngangspartiet under vann. intro to cave kurs. Fult fokus!! kule ganger å svømme gjennomÖstre- västre elrommet ved östre-vëstre elrommet stiger som de brukt før vannet og dykkere overtok gruven mange stiger rundt forbi i gruven intro- kurs. Over på back-up lykten