Skulpturparken

I Januar 2018 ble det plassert ut 10 store skulpturer laget av maritim sement under vann ved Sjøholmen i Bærum. Kunstneren, Jason Taylor,  har laget lignende kunstverk i Karibien, England, Mexico og Lanzarote, men dette en den første i litt «kjøligere» vann. Statuene er plassert med en tanke om å lage små habitater der livet i sjøen kan bosette seg. Når vi dykket her 6-7 mnd etterpå, kan vi virkelig si at dette begynner å se bra ut. Masse småskjell og anemoner har festet seg rundt på hele statuene og på bunnen gjemmer masse fisk og krabber seg rundt blokkene de står festet på. Skulpturparken skal bli en del av barnekunstsenteret der målet er at barna skal lære mer om det maritime livet i havet og hva som kan gjøres for å forbedre dette. Det marine livet er det som redder vannkvalitet og vi som dykkere liker veldig godt at dette er noe barna kan lære tidlig om! Stedet passer nok best til den som ønsker å ta bilde av eller bare å oppleve kunsten, for som dykkested ellers er det ikke særlig mye å se på her. Det er også mye båttrafikk på stedet, så vi anbefaler å holde seg innenfor de oppmerkede områdene. Enda en ting å huske på er at dette er et stykke inn i fjorden og veldig mudrete bunn, så sikten på sommerstid kommer nok ikke til å være helt på topp.. Alle bildene nedenunder er tatt av Morten Sætrang Haakonsen