Klartjern

Klartjern er et ferskvann ca 20 minutter opp forbi festningen i Halden og er et kjent dykkested for den klare sikten! Første platå går ned til ca 6-7 meter og etter det dropper det bittelitt og du får noen fine vegger å følge. Største dybden målt er ca 46 meter. Det finnes ikke noe liv i vannet, men noen ganske kule trær som har falt uti som nå ligger med tepper av grums og mudder oppå seg. Faktisk litt stilig og morsomt å ta bilde av! Vær obs på at bunnen er utrolig mudrete her, så er du nedi så blir sikten GANSKE dårlig! Det tar ca 1 time å kjøre fra Vollen Marina, og enkelt å finne frem. Skriv inn Klartjern på gpsen så viser den vei! Parkering på andre siden av veien fra vannet og ca 100 meter å gå. Klartjern blir av og til brukt til kurs, kanskje spesielt tekniske kurs og om vinteren til Isdykkerkurs. Vi holder også søndagsdykk hit 1-2 ganger i året ca.